magnetna blazina iMRS kozmeticni ultrazvok Skindream Titanium

Vrhunski wellness izdelki iz MediConsulta za vso druĹžino
PREDSTAVNIK V SLOVENIJI: JABER D.O.O. LJUBLJANA
tel: 041 599 174
e. naslov: slo.swissbionic@gmail.com
www.magnetna-terapija.webs.com

Učinkovanje kozmetičnega ultrazvoka na kožo

Toplotni učinek

 

S segrevanjem podkožnega tkiva se izboljša prekrvavitev, kar pomeni, da se izboljša oskrba vseh celic podkožnega tkiva s hranilnimi snovmi in kisikom. Boljša prekrvavitev vpliva na takojšnje povečanje presnove dejavnosti kože in obnavljanje celic.

Mehanski učinek


Uporaba ultrazvočnega valovanja sili tkivo v aktivnost, sled česar prihaja do ponavljajočega širjenja in krčenja tkiva. Pri optimalni jakosti (0,5-1 W / cm ²) in frekvenci (1 MHz) pride do tako imenovanega mikro-masažnega učinka v tkivu. Ta spodbuja proces razstrupljanja in limfno drenažo v plasteh kože.

Kombinacija toplotnega in mehanskega delovanja


S kombinacijo obeh učinkov se pH kože prične pomikati k bolj bazičnemu nivoju. To vodi v stimulacijo kolagena in elastina, večji odpornosti in v ponovno oživitev kožo.

Sonoforeza

 

Sonoforeza pomeni vnašanje mikro učinkovin v kožne plasti s pomočjo ultrazvoka. Za razliko od ionoforeze, ki je tehnika vnašanja učinkovin po galvanskem toku, ultrazvok učinkovin ne potiska direktno v kožo, ampak optimizira prepustnost kožnih plasti za vnašanje mikro učnkovin. Ultrazvok je zato pri trajnem obnavljanju kože učinkovitejši od laserske tehnike, ki temelji na ionoforezi.

 nazaj na prejšnjo stran

Vse o kozmetičnem ultrazvoku

Kaj je ultrazvok ?

Ultrazvok imenujemo frekvenčni spekter zvoka izven območja slušnosti za ljudi, t.j. približno od 16 KHz (kiloherc) do 1,6 GHz (gigaherc). Ultrazvočni valovi vedno potrebujejo medij skozi katerega se širijo. To je lahko zrak, voda ali katerakoli druga trdna ali tekoča snov. Zvok, ki se prenaša po zraku, lahko prehaja v trdno snov le v primeru, da je izvor zvočnega valovanja v neposredni bližini trdne snovi in če obstaja povezovalni medij, ki ima potrebne zvočne lastnosti. Odvisno od lastnosti snovi se ultrazvočni valovi odbijajo, absorbirajo ali preprosto potujejo skozi snov. Kot pri vseh oblikah valovanja tudi pri ultrazvočnem valovanju prihaja do loma, uklona in interference. V osnovi se ultrazvok dobro prenaša v zaprtem in vlažnem okolju. Globina prodiranja ultrazvoka je odvisna v prvi vrsti od frekvence in amplitude (jakosti) zvočnega signala. Pravilo pri ultrazvoku je: nižja kot je frekvenca globje prodrejo zvočni valovi v tkivo. To je sicer v nasprotju z današnjo miselnostjo tržišča, ki ponavadi hoče vse "hitreje, višje, dlje".

Na področju zdravstva in kozmetike se uporabljata dve obliki ultrazvočnih valov:

1. neprekinjeno zvočno valovanje - zvok se proizvaja neprekinjeno z določeno frekvenco in amplitudo.

2. pulzirajoče ultrazvočno valovanje - zvočni impulzi določene frekvence in amplitude se ponavljajo z vmesnimi prekinitvami.

Uporaba ultrazvoka v medicini

Diagnostika:

Na področju diagnostike je uporaba ultrazvoka verjetno najbolj poznana in najbolj razširjena. Leta 1942 je nevrolog K. T. Dussik z Dunaja naredil prvo sliko lobanje s pomočjo ultrazvoka. Navkljub začetnemu skepticizmu je bila ta diagnostična metoda splošno sprejeta do konca leta 1950. Pionir na področju razvoja in proizvodnje ultrazvočnih naprav je bila in je še firma Simens iz Nemčije. Visoko zmogljivi računalniki danes že omogočajo tri ali štiri dimenzionalne slike za še boljšo diagnostiko. Ultrazvočna diagnostika se smatra kot visoko razvita, zanesljiva in varna diagnostična metoda in ne moremo si več predstavljati klasične medicine brez nje.

Terapija:

 

Terapevtska uporaba ultrazvoka temelji na treh različnih principih delovanja:

- toplotno delovanje - kinetične energije zvoka se v notranjosti tkiva pretvori v toploto.

- masažno delovanje - zvočni valovi povzrocijo vibracije v tkivu in ucinkujejo kot mikro- masaža.

- vtiranje ucinkovin skozi kožo v tkivo s pomocjo ultrazvoka, ki optimizira prepustnost tkiva.

 

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA


01. Katera so osnovna načela na katerih je zasnovan Skindream titanium?


Skindream titanium uporablja relativno novo tehnologijo kozmeticnega ultrazvoka. Ultrazvocni valovi dolocene frekvence (1 MHz) in jakosti (2 stopnji: 0,5 ali 1 W/cm2 se prenašajo preko kontaktnega medija (posebni gel) v kožo. Dvojno, toplotno in mehansko ucinkovanje (ce je uporabljeno pravilno) hitro in trajno izboljša presnovo v koži. Tvorba kolagena in elastina se znatno poveca, kar vodi v optimalno pomladitev kože. Dodatni ucinek sonoforeze (poveca se prepustnost kože) pa omogoca vtiranje aktivnih sestavin in biomolekul v globje plasti kože.

02. V čem se kozmetični ultrazvok razlikuje od drugih, konkurenčnih metod?


Glavna razlika od galvanskega in laserskega postopka ali dermabrazija je široko področje uporabe kozmetičnega ultrazvoka in pa nenazadnje varna uporabo doma, brez stranskih učinkov.

 

03. Zakaj je zvočna glava kozmetičnega ultrazvoka Skindream titanium izdelana iz titana?


Titan je zelo lahka in obenem zelo močna kovina z odličnimi vibracijskimi lastnostmi, ki ne povzroča nobenih reakcij na koži. Uspešno se uporablja, že desetletja, v medicini (celo v kirurgiji). Kakovost zvočne glave in njene vibracijske lastnosti sta najpomembnejša elementa za učnkovito in uspešno uporabo ultrazvoka v kozmetiki. Učinkovitost titanove zvocne glave in njena neškodljivost pri tretmaju kože je bistveno boljša od obicajne kovinske glave, ki je najpogosteje izdelana iz aluminijevih zlitin.

 

04. Zakaj imajo konkurencne naprave bolj svetleco zvocno glavo, ki lepše izgleda?


Titanova zvocna glava je izdelana v enem kosu in je brez dodatne prevleke. Zato je površina videti nekoliko bolj groba, vendar bistveno bolj ucinkovita in neškodljiva za uporabo.

 

05. Kakšna je razlika med nastavitvama (50% in 100%), ki jih lahko izberemo na Skindream titanium napravi?

 

Ti dve nastavitvi pomenita jakost (amplitudo) zvoka. Izbira 50% pomeni jakost 0,5 W/cm2, 100% pa pomeni jakost 1 W/cm2. Pravilo je, da moramo vedno pricetii z jakostjo 50% (posebej velja to za obraz) in potem lahko jakost povecamo na 100%, ce vidmo, da se koža na nastavitev 50% premalo odziva (pogosto opaženo pri suhih ljudeh in pri kadilcih) ali ce na splošno nismo zadovoljni z rezultati. Kadar se Skindream uporablja na obmocju dekolteja ali na vecjih površinah telesa, je mogoce takoj zaceti z jakostjo 100%.

 

06. Zakaj koža pordeci po tretmaju s kozmeticnim ultrazvokom Skindream titanium?


Tukaj ne gre za alergijsko reakcijo, kot bi morda kdo pomislil. Pordelost kože je posledica povecanega pretoka krvi, ki ga je povzrocil toplotni ucinek delovanja Skindream titanium-a na koži. Pordelost kože se razlikuje v intenzivnosti, ki je odvisna od tipa kože, lahko pa se tudi ne pojavli pri ljudeh, ki imajo zelo šibko vezivno tkivo. Obicajno izgine po približno 20-30 tih minutah. Pordelost kože je pravzaprav zelo pozitivna in zaželjena reakcija na samo terapijo. Razlogi da koža ne pordeci po uporabi Skindream titanium-a bi lahko bili bodisi zelo šibko vezivno tkivo, prehitro premikanje zvocne glave po koži, nanos prevelike kolicine gela na zvocno glavo, izbrana prenizka jakost ali pa terapije nismo izvajali dovolj dolgo. Poskusite spremeniti nacin tretmaja glede na možne razloge ali se obrnite na predstavnika MediConsult.

07. Kako naj uporabljam Skindream titanium napravo z zvocno glavo na obrazu? Ali moram premikati zvocno glavo po koži?

 
Skindream titanium deluje na principu pulzirajocega ultrazvocnega valovanja. Zelo pomembno pri izvajanju tretmaja je, da se z zvocno glavo izvajajo zelo pocasni krožni gibi po koži in da se ne izvaja prevelik pritisk na kožo. Na ta nacin lahko preprecimo, da pride do pojava vrocih mest na koži (mocno segrevanje ali celo prekomerno segrevanje tkiva). To je sicer prakticno skoraj nemogoce, zaradi nizke jakosti ultrazvoka, seveda pa je teoreticno mogoce.

 

08. Ali moram vzeti Skindream titanium iz polnilne postaje potem, ko je baterija polna?

Polnjenje baterije, ki je vgrajena v Skindrema napravo poteka po varnem in tehnološko naprednem principu indukcije. To pomeni, da se litij-ionska baterija v napravi polni brez neposredne žicne povezave z elektriko. Ko je baterija napolnjena, polnilna postaja dobi signal in polnjenje se ustavi. To pomeni, da Skindream naprava lahko ostane v polnilni postaji brez tveganja in bojazni, da bi se baterija v napravi »prenapolnila«

.

09. Ali naj baterijo vedno izpraznim do konca, preden jo dam ponovno na polnjenje ?

Litij-ionske baterije ni potrebno do konca izprazniti. Najnovejša generacija litij-ionskih baterij na splošno nima vec tako imenovanega "ucinka spomina", ki so ga imele stare baterije. To pomeni, da lahko postavimo baterijo nazaj na polnilno postajo v vsakem trenutku ne oziraje se ali je baterija do polovice polna ali pa skoraj prazna . V obeh primerih se bo baterija takoj pricela polniti. To ji ne povzroci nobene škode.

 

10. Drugi sistemi imajo veliko gumbov za nastavitev dolocenih frekvenc in intenzivnosti - zakaj jih nima tudi Skindream titanium ?

Najboljši ucinek kozmeticnega ultrazvoka daje prava kombinacija treh parametrov in sicer, vrste zvoka, frekvence zvoka in jakosti zvoka. To pomeni pulzirajoci zvok, frekvenco 1 MHz in jakost 0.5 – 1 W/cm2. Ko je bila ta prava kombinacija odkrita je bil leta 2003 rojen prvi Skindream. Skindream titanium je izdelan z vsemi temi parametri v mislih in seveda z edinstveno titanium zvocno glavo. Prav tako zelo pomembno za kozmeticni ultrazvok je, da je enostaven za uporabo. Zato smo opustili vse nepotrebne nastavitve, ki ne dajejo dokazano boljših rezultatov.

 

11. Kakšno kolicino gela naj uporabim, da se doseže najboljši rezultat?

Na oko lahko recemo, da za lešnik veliko kolicino gela nanesemo na zvocno glavo in nato s pocasnimi nežnimi gibi izvajamo masažo kože z ultrazvokom. Med daljšim tretmajem se lahko gel posuši in ga je vmes potrebno dodati na zvocno glavo. Premalo gela zmanjša prevodnost ultrazvoka, prevec gela pa ni potrebno. Titanium zvocna glava mora vedno lepo drseti po koži brez sunkovitih potez.

 

12. Ali moram vedno uporabiti Ultrasonic gel, ki ga prodaja MediConsult, ali lahko uporabim tudi naprimer medicinski gel za ultrazvok ali pa kakšen drug ultrazvocni gel?

Naceloma je vsak ultrazvocni gel primeren za delo s Skindream titanium -om. Ultrasonic gel, ki je v kompletu je posebej izdelan za optimalno ucinkovanje Skindream titanium-a, vsebuje pa tudi izvlecke, ki pomirjajo kožo (Aloe Vera), da ne pride do alergijske reakcije na koži.

 

13. Kako dolgo naj izvajam ultrazvok na celem obrazu?

Razdelite vaš obraz na štiri dele: 1) celo in oci, 2) desna polovico obraza, 3) leva polovica obraza, 4) predel brkov, brada in vrat. Nanesite za velikost lešnika Ultrasonic gela na celo in izvajajte terapijo približno 2 minuti/120 sekund (Opomba: Skindream titanium ima vgrajeno štoparico, ki meri cas v sekundah, takoj ko je Skindream vklopljen). Enak postopek ponovite na desni polovici obraza in zatem enak postopek ponovite tudi na levi polovici obraza. Nazadnje izvedite enak dvominutni postopek še na predelu brkov, brade in vratu. Prosimo, upoštevajte: ucinki ultrazvoka se pokažejo po dolocenem casu z zamudo približno 5-10 minut, odvisno od tipa kože. Pordelost kože se obicajno pojavi šele po tem casu, zato terapijo ne smemo izvajati predolgo, rezultati pa se pokažejo šele po koncu terapije.

 

14. Zakaj imam obraz vedno zelo topel po terapji z ultrazvokom?

 
Tako kot rdecica je tudi topla koža na obrazu posledica toplotnega ucinkovanje Skindream titanium-a. Toplota se pojavi zaradi boljše prekrvavitve v koži in je seveda zaželjena reakcija kože. Topel obcutek in rdecica izgineta po približno 20-30 minutah.

 

15. Ali lahko zmanjšam celulit na stegnih z uporabo Skindream titanium-a?

Naceloma je kozmeticni ultrazvok dobra izbira za odpravljanje celulita, glede na nacin delovanja. Vseeno pa morate upoštevati, da velikost zvocne glave ni najbolj primerna za uporabo na velikih površinah. Seveda pa lahko Skindream titanium v vsakem primeru uporabljate za odpravo celulita, ce ste pripravljeni vložiti za to potreben cas.

 

16. Kako dolgo in kako pogosto moram uporabljati Skindream titanium, da bodo vidni prvi uspehi?

Nekdo lahko obcuti razliko na koži že takoj po prvem tretmaju. Koža postane bolj mehka, prožna in ima svež videz. Za uspešno odpravljanje gub, pigmentnih madežev in starostnih peg, morate racunati na nekaj tednov, približno 8-15 minut na dan, odvisno od velikosti obmocja in dela telesa, kjer izvajate tretma. Kozmeticni ultrazvokom ni vbrizgavanje Botoxa ali plasticna kirurgija in je popolnoma brez stranskih ucinkov. Seveda pa je potreben cas za lepši izgled problematicne kože in na zacetku, prvih 4-6 tednov, je potrebno tretma izvajati skoraj vsak dan, po tem pa je dovolj 3 krat na teden.

 

17. Kakšna je življenska doba integrirane akumulatorske baterije?

Visoko zmogljiva akumulatorska litij-ionska baterija, ki je vgrajena v Skindream titanium ima življenjsko dobo približno 1500 ciklusov polnjenj. Pri delovanju naprave z enim polnjenjem, ki je približno 45 minut in ob predpostavki, da napravo povprecno uporabljamo 15 minut dnevno, bo življenska doba Skindream-a približno 12 let.

 

18. Kako dolgo je garancijska doba za Skindream titanium?

MediConsult zagotavlja 24-mesecno mednarodno garancijo za Skindream titanium.

19. Kakšna je razlika med priloženim Ultrasonic gelom in dodatnim Phytogel-om, ki je na voljo?

Ultrasonic gel je namenjen vsakodnevni uporabi kozmeticnega ultrazvoka in služi predvsem kot medij za prehod ultrazvoka z zvocne glave v kožo. Phytogel ima nekoliko drugacno gostoto in sestavo in vsebuje pomembne in izredno ucinkovite rastlinske hormone, pridobljene iz soje in divjega krompirja. Je brez vonja in ne vsebuje nobenih konzervansov. Phytogel služi torej podobno kot Ultrasonic gel kot medij za prenos ultrazvoka v kožo, dodatno pa se z uporabo Phytogela vnašajo v kožo še koristne ucinkovine, katere Phytogel vsebuje.

 

20. Cemu je namenjen SoniCare Complet ampul in kako se uporabljajo ?

SoniCare Complete ampule lahko narocite posebej in so namenjene za obcasno dopolnilno nego kože na obrazu. V kompletu so tri razlicne ampule, vsaka vsebuje razlicne sestavine, ki se s pomocjo ultrazvoka vnašajo v kožo v dolocenem casovnem okviru (6 dni), približno 4-6 krat na leto, seveda odvisno od stanje kože. Ampule se uporabijo v dolocenem vrstnem redu:

1. vtiranje sestavin encimske ampule (pol ampule prvi in pol ampule drugi dan) skupaj z Ultrasonic ali Phyto gelom – za nežno cišcenje kože s pomocjo encimov
2. vtiranje elastin ampule (po pol ampule tretji in cetrti dan) skupaj z Ultrasonic ali Phyto gelom – za izboljšanje ravnovesja vlage v koži in za bolj napeto kožo

3. vtiranje ampule za obnovo kože (po polovico ampule peti in šesti dan) skupaj z Ultrasonic ali Phyto gelom - za regeneracijo kože.

21. Ali lahko poškodujem kožo, ce uporabljam Skindream titanium ?

Ker Skindream titanium uporablja nizko jakost in tocno doloceno frekvenco ultrazvoka, je možnost poškodbe kože prakticno izkljucena. Kljub temu pa ga ne smete uporabljati prepogosto ali pa predolgo casa. Enaki pravili kot pri homeopatiji veljata tudi za kozmeticni ultrazvok: manj je vec, le doslednost prinaša uspeh.

Vedno upoštevajte: ce se na koži pojavijo spremembe, ki si jih ne znate razložiti ali ce imate na koži odprte rane, potem ne smete na njih izvajati terapije z ultrazvokom. Vedno se najprej posvetujte z zdravnikom ali zdravstvenim delavcem. V skladu z zakonom vas moramo opozoriti, da ne smete uporabljati Skindream titanium-a v primeru nosecnosti, prva dva tedna po zdravljenju z Botox-om, v primeru odprtih ran, v primeru nepoznanih sprememb na koži in tudi ne v predelu prsnega koša. ce imate srcni spodbujevalec.

 nazaj na prejšnjo stran